Foto-kryt II

13.12.2016 18:10

Tak konečně jsem mohl podruhé vyzkoušet po dalších úpravách můj fotokryt. Nebudu dnes rozepisovat celou čekanou, jen stručně pár vět.

Mráz mínus deset a proti předešlým dnům celkem bezvětří. Do krytu usedám něco málo před sedmou ranní, chystám fotoaparát, nastavuji hodnoty a začínám rozjímat. Najednou koukám, na nachystané větvi pro sojky a drobné ptactvo sedí káně. Po chvilce slétla k újedi.

Hodnou chvilku kolem ní pochodovala jako voják na stráži, ale vůbec se do nabídnutého pamlsku nepustila. Čas byl něco málo před půl osmou a pro kvalitní fotku tma. (Zkusil jsem jednu fotku - ISO 2500 - 1/25 - 6,3 - 370mm) Odlétla.

Za necelou půl hodinku se na pamlscích vystřídaly sojky, fotku taky nešlo udělat. Jen co sedly, zobly, hned byly v čudu. Za dalších pár minut se v dálce objevila liška, podle mne lišák. 

Na fotiltelnou vzdálenost nepřišel. Vyválel se v trávě, párkrát zamyškoval a mírným tempem zašel do protějšího lesa.

 Po krátké chvilce po mé levici vyšla srna, věděl jsem, že jí nevyfotím, směr větru mně to zmařil.

Dám si dva kalíšky horkého čaje a u újedí sedí opět káně. Ani nezobla, jen sledovala okolí, točila se stále dokola a mně bylo jasné, že to nevyjde. Aniž bych cokoliv udělal, odlétla a dalších, zhruba čtyřicet minut nic.

Zabalil jsem si věci a promrzlý jsem vyrazil k domovu.

Musím napsat, že i když nemám fotku, zážitky mně přinesly všechno, co mají přinést. Napětí, zklamání a zároveň naději na příští čekanou. Prostě všechno co si musí každý, ať již myslivec, nebo fotograf prožít, než se dostane ke kýženému výsledku.

            Přiložené fotografie berte opět jen jako dokument