Opět bez světla

12.03.2017 19:40

            Dnes po obědě jsem opět vyrazil do svého fotokrytu. Světlo, ne-světlo, dopoledne trochu svítilo. Na podzim, při stavbě krytu jsem se přepočítal a tak v dopoledních hodinách mám světlo do protívky. 

No, dnes odpoledne opět světlo zhaslo. Mám smůlu, jen dvakrát za celé tři měsíce mně světelné podmínky byly trochu nakloněny. Ovšem dnes i přes špatné počasí jsem vyrazil a vůbec jsem nelitoval. Sice dvě hodiny žádný pohyb, jen pár krkavců někde v dálce dávali blízkému okolí vědět, že jsou v toku. O újeď nejevili sebemenší zájem. Po dvou hodinách jsem začal pomalu balit, když vidím stín letek a na berli sedla káně, dá se říci, že stará známá. Okamžitě radost a snaha jí vyfotografovat na tři měsíce nachystané berličce. Něco se povedlo, i když bez světla, video jsem také nějaké zkusil natočit. Celou čtvrt hodinu úžasná podívaná a skvělý zážitek. 

Po odletu paní domácí balím věci, jdu ještě trochu přihodit na újeď. Co nevidím! Liška proti mně si to čaruje a já věci v batohu. Samozřejmě nečekala, zmizela za horizontem, a já zmizel taky. Příště se snad i světla dočkám.