Silvestrovská vycházka

31.12.2022 16:05

 Rozloučení s letošním „fotografickým“ rokem s porovnáním předchozími léty se mi v celku vydařilo. Užil jsem si fotografování na našem rybníce až až. Příležitost mi dali kormorání, ledňáček nechyběl a nakonec i vydra se mi ukázala.  Při vycházkách do Mlýnského mě hodně potěšilo setkání s vysokou zvěří.

O jelenu s parožím osmnácteráka se zmiňovat v tomto článku se nesluší, ale vzpomenout to musím. Další setkání se zvěří v revíru Mlýnském bylo vždycky úžasné, i když fotografie z těchto vycházek za moc nestojí. Vzpomenu laně s kolouchy nad kolejemi, srnčí v téže pasece a nakonec jeleny, bylo jich devět a na sněhu při zavádění leče na naháňce.

Poslední výpravy za zvěří jsem podnikal za chalupu, podrobnější popis vycházek najdete ve článcích - Vánoce :: Vasicek V. (vasicek-v.cz) ; Když Štěpán naděluje :: Vasicek V. (vasicek-v.cz)

Dnešní, tento rok poslední Silvestrovská vycházka mi taky nevyšla na prázdno. Srnčí podle fotopasti navštívilo krmení nad ránem, zato sojky, straky, sýkory parukářky, modřinky mi dělaly společnost až do desíti hodin dopoledne, na závěr i strakapoud se ukázal.

S poděkováním přírodě a zvěři se tímto loučím s rokem 2022 a zároveň se těším na rok následující a už dnes jsem zvědav, jaké překvapení mi přichystá.

Přírodě a foto-lovu ZDAR!!!

Odkaz - eu.zonerama.com/vvasicek-fotolovy/Album/9325249